• Hoe werkt Jobbex detachering

Detachering van IT- en Engineering professionals

Jobbex heeft als doelstelling om organisaties op een veilige manier te laten groeien. Daarom bieden wij uw bedrijf een flexibele schil waarmee u de capaciteit van uw organisatie op een verantwoorde manier vergroot. Wij leveren flexibel inzetbaar personeel op basis van detachering. Als opdrachtgever huurt u onze medewerkers. De medewerkers blijven bij ons in dienst, waardoor u zelf geen werkgeversrisico’s heeft. In de meeste gevallen huren bedrijven onze medewerkers voor een periode van meerdere maanden. Op deze manier leren onze medewerkers uw organisatie goed kennen en voegen zij veel waarde toe aan uw bedrijf.

Voordelen van detachering voor u als opdrachtgever

Het voordeel van detachering is dat u als klant gemakkelijk en snel aan hoogopgeleid personeel kunt komen. U bespaart veel tijd en geld omdat u dit personeel niet zelf hoeft te werven, selecteren en opleiden. Doordat wij werven in heel West-Europa kunnen wij vaak sneller en kwalitatief beter personeel voor u vinden dan onze concurrenten. Onze medewerkers hebben al meerdere jaren ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven, waardoor ze over een brede kennis beschikken.

Het grootste voordeel van detacheren is dat de medewerkers maar tijdelijk aan u gebonden zijn. Wanneer de economie krimpt of er financieel minder ruimte is, hoeft u geen vaste medewerkers te ontslaan. Daarnaast is het gunstig voor bedrijven om regelmatig nieuwe medewerkers in de organisatie te hebben. Zij zijn vaak de initiator van nieuwe, innovatieve ideeën. Een mix van medewerkers die al langere tijd bij uw bedrijf werken en nieuwe arbeidskrachten is daarom ideaal. Bovendien kan u met behulp van gedetacheerde krachten projecten aannemen welke op basis van alleen uw eigen personeel niet mogelijk zijn.

Ons internationale detacheringsnetwerk

Goede IT’ers en engineers worden steeds gewilder in de markt. Hierdoor kan het een uitdaging zijn om snel hoogopgeleide medewerkers te vinden. Om er zeker van te zijn dat wij u snel kunnen voorzien van gekwalificeerde medewerkers, werven wij ons personeel internationaal. Via ons internationale netwerk werven wij medewerkers in heel West-Europa. Zij zijn allen hoogopgeleid en hebben vaak een Engelstalige universitaire opleiding gevolgd. Daardoor spreken zij vloeiend Engels, waardoor taal vrijwel nooit een barrière vormt. Daarnaast hebben onze internationale medewerkers een uitstekend arbeidsethos. Ze zijn namelijk ontzettend gemotiveerd om zichzelf in Nederland te bewijzen.

ONZE WERKWIJZE

Recruitment 3.0

Het blijft lastig om een selectie te doen op basis van een CV. De beslissing wordt al een stuk gemakkelijker wanneer de CV’s zijn verrijkt met assessments, voorselectievragen en een videopitch.

Het juiste profiel

Online assessments

Wij geloven in het belang van kandidaten met de juiste vaardigheden, maar het is essentieel dat we kandidaten aantrekken met de juiste mentaliteit. Door al tijdens de sollicitatieprocedure assessments af te nemen, kunnen wij beter inschatten of de kandidaten geschikt zijn voor de baan en dat ze de gevraagde werkomgeving passen. De resultaten van de assessments worden automatisch toegevoegd aan het profiel van de kandidaat.

Online video-sollicitatiegesprek

Kandidaten kunnen om hun profiel/CV te verrijken gebruikmaken van een video waarin zij zich voorstellen. Door deze video te uploaden als aanvulling op hun CV krijgen we een beter en vollediger beeld van de kandidaat. Het zal automatisch ook aan het profiel van de kandidaat worden toegevoegd.

Selectie

Door het stellen van de juiste vragen in het sollicitatieformulier kunnen we het profiel compleet maken en hebben we een goed beeld van de kandidaat. Door deze voorselectie kunnen we bij een groot aantal sollicitanten de juiste kandidaten er sneller uitpikken.

Matching

Wanneer kandidaten de online sollicitatie bij Jobbex hebben doorlopen, volgt een persoonlijk gesprek om inzicht te krijgen in hun passies en talenten. Op deze manier kan het uitgebreide profiel gematcht worden met het profiel van de opdrachtgever of het project. Jobbex streeft altijd naar de perfecte match! Als deze niet direct gevonden wordt, blijft het profiel in het systeem staan en zal er worden blijven gezocht, zodat de kandidaat zo snel mogelijk aan een nieuwe droombaan geholpen wordt.

Opleidingen

Jobbex wil zijn medewerkers fris en up-to-date houden en daarom investeren wij in hun cursussen en bijscholing. Zo gaat er geen enkele nieuwe ontwikkeling aan onze medewerkers voorbij!

Jobbex Academie

Ben je jong en ambitieus? Dan is de Jobbex Academie misschien iets voor je. Samen met jou stellen we een carrièreplan op. Het ‘Jobbex talentontwikkelingsprogramma’  is een uniek en uitdagend twee -tot vijfjarig traineeprogramma binnen Jobbex.  Een perfecte mix van werken, leren en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk onze IT en Engineering profielen
Profielen